The Best Aquarium Scissors do not exist! Huh?

De beste Aquarium Schaar bestaat niet! Huh?

Wij krijgen vaak de vraag over wat de beste aquarium schaar is. Het eerlijke antwoord hierop is dat er geen beste aquarium schaar is. Het is namelijk erg afhankelijk van waarvoor je de schaar wilt gebruiken. Klinkt dat gek? Helemaal niet en dat gaan we je nu uitleggen.

Er zijn veel verschillende scharen die je kan gebruiken in aquaria en terrariums. De best verkochte scharen in het assortiment van Vorestic zijn gebogen scharen, veerscharen en wave scharen. Op het eerste oog lijken ze veel op elkaar en allen kunnen ook voor algemeen gebruik worden toegepast om aquarium planten te onderhouden. Echter hebben ze ook zeer specifieke toepassingen.

 

VEERSCHAAR

De veerschaar is het kleinste schaartje van Vorestic. Het heeft een lengte van 16 cm en een gebogen uiteinde. Deze schaar heeft 2 grote voordelen ten opzichte van de anderen.

  1. Door het geringe formaat kan je eenvoudig planten en grassen onderhouden die normaliter moeilijk bereikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud in nano-aquarium of aan moeilijk bereikbare plekken in grotere aquariums.
  2. Doordat de schaar automatisch terugveert kan je er ook veel nauwkeuriger mee werken. De veerschaar is daarom ideaal als je grassen en mossen op de bodem, op aquarium drijfhout of stenen wilt trimmen.

De aquarium veerschaar is een ideale schaar voor elke aquarium gebruiker. Voor een aquascaper vinden we dit zelfs een onmisbare tool!

Vorestic Veerschaar

 

WAVE SCHAAR

De wave schaar van Vorestic heeft een lengte van 25 centimeter. Hij valt met name op door de grote gebogen vorm die lijkt op een golf. Vandaar dan ook de naam wave schaar, wave scissors of golfschaar. Deze aquarium schaar is met name geschikt om grotere oppervlakken van grassen en mossen te trimmen. Door de golfvorm kan je de schaar horizontaal op het oppervlak zetten waarbij je hand voor een langere tijd in een comfortabele positie blijft.

Vorestic Wave Schaar

 

GEBOGEN SCHAAR

De gebogen schaar heeft een gebogen uiteinde en een lengte van 25 centimeter. De schaar is geschikt voor algemeen gebruik. Zo kan je er eenvoudig laaghangende- en stengelplanten mee knippen maar ook het terug snoeien van aquarium mossen en grassen gaat met gemak. Door de gebogen vorm kom je in de meeste hoeken van het aquarium. Ook de prijs is lager ten opzichte van golfschaar of veerschaar. Met een gebogen aquarium schaar zit je eigenlijk altijd goed en het is dan ook één van onze beste verkochte aquarium gereedschappen. En mocht je een terrarium hebben dan is dit tevens de schaar die je wilt hebben.

Vorestic Gebogen Schaar

 

CONCLUSIE

Ben je onlangs begonnen met een aquarium of heb je een simpele inrichting met slechts enkele aquariumplantjes dan adviseren wij je om een gebogen aquarium schaar aan te schaffen (of één van de vele sets met een gebogen schaar). De gebogen schaar is ook zeer geschikt voor het bijwerken van terrarium planten. Heb je al meer ervaring en/of veel planten in je aquarium dan is het ook zeker een overweging om een veerschaar en wave schaar te gebruiken. Je kan er nauwkeuriger mee werken en het zal jouw aquariumonderhoud zeker vergemakkelijken. Mocht je nog vragen hebben na aanleiding van dit artikel dan neem contact met ons op via info@vorestic.com.